Visie energietransitie

Visie energietransitie

De bedrijven uit onze sector vormen zich geleidelijk om tot multi-energie actoren door steeds actiever te zijn in innovatieve koolstof reducerende processen en alternatieve energievormen – zoals CCS, CCU, duurzame (vloeibare) brandstoffen, elektriciteit, waterstof, biogas, methanol, e-fuels, enz. Ze investeren volop in de energietransitie om oplossingen aan te bieden die de klimaatdoelstellingen helpen bereiken om een blijvende rol te spelen in de energietransitie. Daarnaast zullen low carbon brandstoffen een belangrijke rol spelen in de transport energiemix van morgen. In de sectie 'Koolstofarme projecten' tonen we een aantal voorbeelden die de diversiteit van de innovatieve en duurzame opties aantoont.

Koolstofarme brandstoffen banen zich een weg in Europa

De Europese federatie 'FUELS EUROPE' benadrukt bij de EU-instellingen dat koolstofarme vloeibare brandstoffen een essentiële technologische oplossing op lange termijn zijn voor het decarboniseren van de transportsector. Hiervoor onderneemt ze verschillende acties.

Verklaring van het Platform voor hernieuwbare en koolstofarme vloeibare brandstoffen

Fuels Europe gezamenlijke verklaring van het Platform voor hernieuwbare en koolstofarme vloeibare brandstoffen:  "The Renewable & Low-Carbon Liquid Fuels Platform, towards Transport Fuels' Transformation".

Open hier (tekst in het Engels)

Brief naar Commissievoorzitter von der Leyen

Gezamenlijke brief van enkele Europese organisaties, waaronder Fuels Europe "Renewable sustainable Fuels in Road Transport should be Recognised and Rewarded as an Essential Component of the Decarbonisation Strategy" naar o.a. Commissievoorzitter von der Leyen en Executive Vice-President Timmermans.

Open de brief hier (in het Engels)

Wat zijn koolstofarme brandstoffen ?

Biobrandstoffen 1ste generatie, geavanceerde biobrandstoffen, brandstoffen op basis van gerecyckeerde koolstof, synthetische e-fuels....allen brandstoffen die belangrijk zijn om het transport in ons land te helpen vergroenen.

Ontdek hier wat deze innovatieve brandstoffen zijn

Je verneemt er ook meer over in een korte video

Onze sectorvisie 2050

Standpunt ENERGIA

De rol van onze sector in de energietransitie. Meer info. Klik hier.